Wie zijn wij


Wat is Horse Improvement?

Horse Improvement is een team bestaande uit deskundigen op het gebied van gedrag en communicatie met paarden. Hieronder leg ik uit hoe ik werk en wie ik ben.

Filosofie

Ik maak gebruik van de kennis van andere experts op het gebied van Natural Horsemanship o.a.: Ray Hunt, Monty Roberts, Pat Parelli, Linda Tellington-Jones en Klaus Ferdinand Hempfling. Maar verrijk ook mijn kennis vooral door het gedrag van paarden te observeren. Aan de hand van deze kennis heb ik geleerd met paarden te communiceren in hun “taal”. Paarden zijn kuddedieren, dus vluchtdieren. Van dit natuurlijke gegeven, maak ik gebruik in de omgang met paarden. Ook is ieder paard een individu met een eigen karakter. Dit houdt in dat de benadering van de diverse paarden elke keer verschillend kan zijn (er bestaat dus geen standaard oplossing voor een probleem). Doordat ik op deze manier met paarden werk, bereik ik dat het paard me veel sneller begrijpt en win ik dus ook veel sneller het wederzijds respect en vertrouwen. Vanaf dat moment kan de combinatie mens en paard in harmonie groeien naar een hoger niveau, ongeacht welke discipline.

Het is erg belangrijk om op jonge leeftijd al te starten met het werken aan een goede relatie met het paard, zodat het paard van veulen af aan al een goede band krijgt met de mens. Als het paard dan ouder is en bijvoorbeeld zadelmak gemaakt moet worden, kunnen we gebruik maken van hetgeen het paard op jonge leeftijd al geleerd heeft.

Het team

Het team wordt regelmatig versterkt door andere deskundigen, zoals: dierenarts, paardentandarts, hoefsmid, osteopaat, chiropractor, e.d. Ook is het mogelijk dat het team in de toekomst uitgebreid wordt.

De persoon achter Horse Improvement:

Sarina Aarnoutse
Ik ben vanaf mijn jeugd al actief in de paardensport. Eerst heb ik klassiek gereden op een New Forest pony in de dressuur en het springen. In 1998 kwam ik in aanraking met de westernsport. De New Forest pony is toen omgeschoold van klassiek naar western en heeft verschillende wedstrijden gelopen. Een aantal jaren later kreeg ik mijn eigen Quarter, waarmee ik in het Nederlands Jeugdteam heb gereden (2004-2006). Daarmee ben ik in 2005 als ruiter gestart op het EK jeugd in Mooslargue (Frankrijk). In 2006 ben ik ook als ruiter gestart op het WK jeugd in Amarillo (Texas, USA), er werd gereden op paarden van daar. Daarnaast heb ik in 2006 brons gewonnen op het EK in Kreuth (Duitsland) en ben ik in 2007 Nederlands Kampioen Jeugd geworden op het NK in Bunschoten. Tussendoor heb ook ik mijn instructeurs diploma Amerikaanse Rijkunst gehaald. Op het WK in Amarillo heb ik verschillende trainingen gevolgd van bekende Amerikaanse trainers. Daarnaast volg ik regelmatig clinics bij verschillende buitenlandse trainers. Ook rijd ik dressuurpaarden op niveau en wordt daarin begeleid door een gerenommeerd dressuurruiter. Ondertussen heb ik ook al veel ervaring opgedaan met de fokkerij en het beleren en doorrijden van jonge paarden.

« December 2022 »
481234
49567891011
5012131415161718
5119202122232425
52262728293031

fotofoto