Het Horse Improvement Equicentrum,
maak kennis met een nieuw vorm van huisvesten.
Wens jij een rustige harmonieuze plek voor je paard en voor jezelf als eigenaar? Gun jij je paard een plekje in een kleinschalige kudde, waarbij er 24/7 keuze is om binnen/buiten te staan en altijd beschikking is over ruwvoer en toch nog steeds oog is voor het paard als individu? Dan biedt het nieuwe Equicentrum van Horse Improvement de perfecte oplossing!
De vaste pensionstalling bij Horse Improvement heeft de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Het totaal nieuwe Equicentrum biedt nog meer rust, ruimte en regelmaat.
De paarden worden in kleine kuddes gehuisvest, maar onze kracht ligt hierbij nog steeds in de individuele benadering en verzorging van elk paard.
We realiseren dit op een zo natuurlijk mogelijke manier èn hebben alle mogelijkheden binnen handbereik, zodat we in samenwerking met jou als eigenaar het management van je paard zo optimaal mogelijk kunnen maken.

Zou jij je paard graag bij ons in het Equicentrum willen stallen? Neem dan contact met me op via info@horse-improvement.nl.
Ik maak een telefonische afspraak waarbij ik onder andere door verschillende vragen check of jouw paard geschikt is voor deze manier van huisvesten, maar ook of jouw paard een goede kans van slagen heeft op het inscharen in één van onze twee groepen.
Deze inschatting is cruciaal om de harmonie in de groep de kunnen waarborgen. Hierna maken we een afspraak om te komen kijken op stal. Als we het samen zien zitten, dan maken we een plan van aanpak voor het verhuizen en het traject van inscharen.
Hier komt een referentie van een van jouw klanten. Eventueel kan er nog een foto bij van klant en paard!
Veelgestelde vragen over stalling in ons Equicentrum.
Wat mag je verwachten bij stalling o.b.v. volpension in het Equicentrum?
- Strostal liggedeelte van ruim 10m2 per paard
- Overkapt ruwvoerplein met rubberen tegels van ruim 10m2 per paard
- Zand paddock van ruim 100m2 per paard (toekomst in stappen naar ruim 350m2 per paard) met 2e ruwvoerplek (toekomst overkapt) en beplanting in aangroei en extra landschapselementen in aanleg
- Drinkplaats met vers water (toekomst ook een wadi)
- Stro, hooi en luzernehooi van eigen land
- 1x per dag individueel brok afgestemd op het paard + hoogwaardige vitaminen en mineralen en mogelijkheid tot bijgeven gewenste supplementen (supplementen zelf aanschaffen)
- Ondersteuning darmflora met pre- en probiotica bij seizoen overgang in voor- en najaar
- Dagelijks mesten van paddocks en voerpleinen
- Dagelijks vers stro in stalgedeelte
- 1x per 2 maanden machinaal mesten van stalgedeelte
- Likstenenbar (toekomst ook mineralenbuffet)
- Dagelijks 2x check-up van de gezondheid van de paarden
- Altijd mogelijkheid om professioneel advies in te winnen
- Gebruik wasplaats koud en warm water
- Gebruik afsluitbare grote zadelkast
- Gebruik gezellige verwarmde kantine met toilet en koffie/thee/fris tegen vergoeding
- Gebruik binnenbak 20x20m
- Gebruik verlichte en gedraineerde buitenbak 20x40m
- Gebruik verlichte en gedraineerde roundpen 18m
- Gebruik springmateriaal
- Verlichte ruime parkeerplaats
- Trailerstalling mogelijk tegen vergoeding
- Vliegenkappen check (dagelijks in de zomermaanden)
- Dekenwissel service tegen vergoeding
- 2-3x per jaar collectief mestonderzoek tegen vergoeding (verplicht)
- Ontwormen aan de hand van de uitslag van het mestonderzoek tegen vergoeding (verplicht)
- 24/7 camerabewaking
- Vliegenpreventie
- Verzekeringen (bedrijf, aansprakelijkheid, brand)
- Mogelijkheid tot aansluiten bij collectief bekappen (6 wekelijks)
- Mogelijkheid tot aansluiten bij alle andere behandelaars die op stal komen
- Mogelijkheid om een extra verzorgingsarrangement op maat af te nemen (bv. hoeven verzorgen, poetsen enz tijdens je vakantie)
- Mogelijkheid om met korting trainingen en lessen te volgen bij Sarina (beschikbaar vanaf 2026)
Wat zijn de voordelen van groepshuisvesting t.a.v. individueel huisvesten?
- Veel meer sociale interactie onderling. Een paard is van nature een kuddedier. De groepshuisvesting stelt ze in staat altijd met elkaar te communiceren, wat hun welzijn bevordert.
- Het continue kunnen uitoefenen van natuurlijk gedrag. Zoals altijd kunnen eten, spelen en elkaar groomen. Dit draagt bij aan hun algehele geluk.
- Altijd bewegingsvrijheid hebben. De groepshuisvesting moedigt paarden aan om meer te bewegen, wat belangrijk is voor hun fysieke gezondheid. Ze kunnen vrij rondlopen en spelen, wat helpt om hun spieren en gewrichten, maar ook verteringssysteem gezond te houden.
- Het reduceren van stress: Paarden die in een sociale omgeving leven, waar ze altijd de beschikking hebben over eten en drinken en ruimte hebben om te bewegen, ervaren vaak veel minder stress.
- Betere algehele gezondheid met oog voor het individu: Ze hebben toegang tot meer bewegingsruimte en kunnen hun eigen voedselbronnen kiezen, wat leidt tot een betere spijsvertering en minder gezondheidsproblemen. Het individueel in groep bijvoeren met op het paard afgestemde vitaminen/mineralen en extra voedingsmiddelen, zorgt ervoor dat ieder paard krijgt wat deze nodig heeft en dat er rust in de groep blijft.
- Leren van elkaar: Paarden kunnen van elkaar leren, bijvoorbeeld in het omgaan met nieuwe situaties of het ontdekken van voedselbronnen. Dit kan hun probleemoplossend vermogen en aanpassingsvermogen verbeteren
Waar kan ik nog meer lezen over groepshuisvesting?
Voor Paardvisie schreef ik eerder al drie artikelen over groepshuisvesting; deze lees je hier: